Affärskvinnor Öresund på besök i Turning Torso för att prata karriärdrivkrafter

Vilken energi, vilket engagemang och så många spännande frågeställningar som lyftes i samband med förra veckans besök av det kvinnliga nätverket Affärskvinnor Öresund i Turning Torso.

Temat var karriärinriktningar, dvs hur vi tänker kring vår karriär och karriärdrivkrafter, dvs hur vi känner kring vår karriär, vad som engagerar oss. Visste du att 60% av svenskarna väljer en karriärinriktning som inte är deras mest engagerande? De strävar oftast efter en karriär som inte motiverar dem.

Är det konstigt att engagemangsnivån är så låg i våra organisationer? Mer än ett decennium av forskning och studier kring engagemang visar tydligt att engagemang är den faktor som ger mest positiva effekter för organisationen. Det handlar t ex om bättre effektivitet, innovation, kreativitet, egenansvar, kundlojalitet, kvalitet, ekonomiska resultat, hälsa och välbefinnande. Engagemang är den gemensamma nämnaren för vad som attraherar önskvärd kompetens till våra organisationer, utvecklar och förverkligar vår potential, behåller personal och skapar uthålliga och långsiktiga resultat. Ett av de effektivaste sätten att skapa engagemang och resultat är att utmana medarbetarna att reflektera över sina drivkrafter och att arbeta kontinuerligt med att hitta utvecklingsvägar som är motiverande och tar tillvara den potential som varje individ har.

Denna kväll presenterade vi Decision Dynamics Karriärmodell som ett effektivt stöd i ett samtal för att klargöra vad som är motiverande och engagerande i arbetslivet för individen. Karriärmodellen är ett av världens ledande karriärverktyg. Det använder vi på iTURN framgångsrikt i olika utvecklingsinsatser, både på individ- och gruppnivå. Och alltid skapas givande aha-upplevelser i samtalet, vilket är oerhört roligt!