iTURN inspirerar på Ung Företagsamhet Skånes E-week

Ung Företagsamhet i Skåne är en viktig lokal och global samhällsaktör som arbetar varje dag för att unga i Skåne ska se och förstå sin företagsamhet. De förenar skola, näringsliv och samhälle och bidrar på så sätt till långsiktig kompetensförsörjning och hållbar tillväxt. De är den s k kuvösen för entreprenörer och intraprenörer och erbjuder entreprenörskap och företagande som karriärväg. De processleder dessutom lärare i entreprenörskap och inspirerar elever från åk F-9 samt gymnasiet.

Det finns studier som visar att unga som drivit UF-företag klarar sig bättre i yrkeslivet, hamnar i mindre utsträckning i arbetslöshet, tjänar mer och hamnar med större sannolikhet i ledande positioner. Fyra av fem jobb skapas i småföretag, med färre än 50 anställda. Självklart vill iTURN vara med och bidra till ett hållbart arbetsliv och samhälle, det är vår vision. Därför stöttar vi mer än gärna UF Företagsamhet i Skåne och bidrar med inspiration med det som ligger inom våra verksamhetsområden.

E-week 2021

Denna vecka pågår E-week 2021. Fokus läggs på entreprenörskap och E-handel. Man kan som UF-företagare och som lärare delta på föreläsningar och man kan besöka UF-gallerian. De unga entreprenörerna har möjlighet att stolt visa upp sina produkter. Veckan avslutas med en hejdundrande livesänd prisutdelning den 19 mars kl 17.00. Vill du också delta? Anmäl dig och låt dig inspireras av dessa unga människors driv och entusiasm.

iTURN har haft förmånen att delta i dels förberedelserna inför E-week, som medlemmar i de jurygrupper som bland annat utsett Årets Säljare men vi har också erbjudit ett inspirationspass på temat Inspirerande undervisning i det digitala rummet.

Distansutbildningen är just nu oerhört utmanande för såväl lärare som elever och många vittnar om ett sjunkande engagemang. iTURN ställde tidigt om konsultverksamheten till det digitala och utbildar nu företagsledare bland annat i presentationsteknik och retorik i det digitala rummet. I det webbinarium som vi har ansvarat för under E-week har vi delat med oss av tips och trix för hur pedagoger kan stärka sitt ledarskap och lärarskap genom att använda sig själva som verktyg och härigenom inspirera till ett högre engagemang i distansundervisningen. På det sättet kan de bidra till ett värdefullt långsiktigt och hållbart lärande för alla elever – som kommer hela samhället till gagn.

Vill du också vara med och göra skillnad?

Klicka in dig på Ung Företagsamhet Skåne. Där kan du hitta information om hur du också kan vara med och stärka entreprenörskapet i Skåne. Där hittar du också programmet för hela E-week. Låt dig imponeras och inspireras!

https://ungforetagsamhet.se/skane

Barbara Wennheden

Entreprenör, grundare och VD på iTURN